INVESTIȚII ÎN ENERGIA VERDE

Aproape 300,000 de lei pe lună. Sunt facturile pe care Consiliul Județean Buzău le are de plătit, pe lună, în anumite momente ale anului, pentru curentul electric consumat atât de către clădirea în care funcționează, cât și de către instituțiile aflate în subordine. Printre marile consumatoare de energie electrică se numără Spitalul Județean, cu secţiile exterioare ale acestuia și centrele Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Buzău.

În contextul creşterii preţurilor la curentul electric, Consiliul Județean Buzău va utiliza un teren destinat anterior realizării unor case de tip familial pentru înfiinţarea unui sistem de centrale fotovoltaice, care să acopere consumul de energie generat de instituţiile din subordine. Energia produsă de cele două centrale fotovoltaice, amplasate în muncipiul Buzău și comuna Beceni, ar urma să fie utilizată de către centrele DGASPC şi Spitalul Judeţean de Urgenţă Buzău.

Valoarea investiţiei este de maxim 10.000.000 euro iar execuţia se întinde pe durata 12 luni. Prin proiectul respectiv, administraţia judeţeană a luat în calcul 19 clădiri publice. Cele două parcuri fotovoltaice vor avea o putere instalată de 400 kW fiecare.

Related posts